logo
menu

Який садок краще: приватний чи державний?

Jun 09, 2021

«Який вибрати: приватний чи державний садок?» — поширений питання, яке проявляється в розмовах молодих і бувалих батьків. Як правило, всім хочеться дати улюбленій дитині тільки найкраще виховання і освіту. Але чи потрібно переплачувати за привілеї приватних центрів, адже в державному теж доступні більшість аналогічних опцій?

Чим приватний дитячий сад краще державного?

Давайте для початку розберемося, що таке приватний дитячий сад. Багато батьків вважають, що установа даного типу — привілей заможних, який нічим не відрізняється від державного. На перший погляд, так і є, адже дитина протягом усього дня їсть, спілкується з однолітками, грає в ігри, відпочиває і навчається азам дошкільної освіти. Але головна відмінність ховається в відношенні працівників до вихованців.
У приватних садах діток люблять і ніколи не порушать кордони дозволених норм, адже весь персонал — люди з вищою освіту з ухилом на роботу з дитячою аудиторією. Таким педагогам і вихователям діти довіряють, бачачи в них одного авторитетного наставника. Але є й інші відмітні фактори, які додають «бали» на користь приватних дитячих садів, відсуваючи державні на задній план.

Розташування

Ставлячи перед собою вибір, приватний сад або державний, важливо звернути увагу на одну важливу відмінність. Приватні установи завжди розташовуються у віддалених районах, де тихо і спокійно. Сади VIP сегменту будують за містом в екологічно чистій зоні, де створені максимально сприятливі умови для діток. Також велика увага приділяється вибору гіпоалергенних будівельних матеріалів, щоб в подальшому на здоров'я дітей нічого не впливало.

Режим дня

У приватному центрі раннього розвитку діти проводять час по режиму садка, де грамотно розподілене навантаження і дозвілля. А харчування і відпочинок добре межують з графіком на день, щоб діти своєчасно їли і не втомлювалися. Завдяки цьому день проходить цікавого і не доводить молодий організм до межі. Поки ви зайняті своїми справами — ваш малюк:

  • грає з однолітками;
  • проводить час на свіжому повітрі;
  • відвідує гуртки;
  • навчається;
  • їсть;
  • відпочиває;
  • розвивається разом з усіма.

Незважаючи на щільний режим дня, вихованці не відчувають себе в навчальному закладі, де їх зобов'язують вчитися. У приватному саду акцент ставлять на комфорті протягом усього періоду перебування в стінах центру. Завдяки цьому під час вашої відсутності не стає стресом для дитини. Навпаки, кожне відвідування саду стає цікавою пригодою, де на неї чекає маса цікавинок.

Організація дозвілля

Роздумуючи над тим, який садок краще: приватний або державний,важливо звернути увагу на дозвілля дитини. Приватні установи уважніше ставляться до цього пункту, надаючи можливість дітям і батькам вибирати, які навички потрібно розвивати. Так при садку можуть бути найрізноманітніші гуртки: від гольфу до кінного спорту, від малювання до ліплення та кулінарії. Рівень навчання дозволяє відмовитися від додаткових шкіл, що істотно заощаджує час і фінанси сім'ї. Приходячи в приватний садок, дитина отримує все необхідне, а головне, можливість розвивати в собі нові таланти в звичному середовищі разом з друзями з групи.

Організація навчальної програми

Вибираючи приватний або державний сад,важливо уважно вивчити освітню програму. Від цього залежить те, як буде розвиватися ваша дитина і наскільки підготовленою прийде в школу. При вступі в приватний сад дітей ділять на невеликі групи, беручи до уваги індивідуальні особливості кожного. Навчальна програма розробляється з урахуванням вікових аспектів розвитку, щоб навіть у найменших було видно прогрес. На уроках діти вчаться:

  • писати;
  • вважати;
  • спілкуватися з однолітками;
  • управляти своїми емоціями і бажаннями;
  • працювати в команді;
  • запам'ятовувати важливу інформацію;
  • вчити нескладні вірші;
  • читати;
  • вирішувати нескладні задачки і головоломки;
  • розрізняти кольори і предмети;
  • правильно розмовляти.

В процесі навчання досвідчений педагог використовує авторські і міжнародні методики, що дозволяють дітям вчити матеріал цікаво і креативно. У приватних садах немає нудною теорії і безперервного потоку незрозумілої інформації. Весь матеріал подається в ігровому ключі, щоб кожна дитина знайшла в ній щось корисне для себе. Завдяки цьому діти швидше адаптуються до навчання і щиро бажають продовжувати вчитися.

Харчування

У приватних центрах раннього розвитку велика увага приділяється не тільки навчанню та дозвіллю вихованців, а й харчуванню. Меню складають професійні кухарі, які добре розбираються в дитячому раціоні. Завдяки цьому всі періоди прийому їжі доповнюють один одного, дозволяючи дитині разом зі звичайними продуктами отримувати добову дозу вітамінів і мікроелементів.

Якщо в державних садках страви готують частково за місцем, а іншу частину привозять — в приватних вітається тільки домашня і свіжа продукція. Всі страви подаються свіжими, де кожен інгредієнт має свій смак і аромат. Це не тільки корисно для молодого організму, але і приємно, адже діти їдять так само як вдома.

Безпека

На фоні державних садів приватні кращі в питанні безпеки. Як правило, такі установи знаходяться на охороняємій обгородженій території, доступ на яку можливий тільки для вихованців та їх батьків. Поки ви займаєтеся своїми справами — ваша дитина в цілковитій безпеці. Якщо в державному садку вона знаходиться під наглядом вихователя або викладача — в приватних за цю опцію відповідають спеціально навчені люди.

Ці фактори можуть служити вагомою перевагою під час прийняття рішення: який, приватний або державний, дитячий сад краще підійде конкретно вашій родині. Часом навіть найдорожчий варіант виявляється вигідніше на тлі активного способу життя дитини. За гуртки і репетиторів теж потрібно платити, а в приватному центрі все це вже включено у вартість і за якістю навчання відповідає міжнародним стандартам. Завдяки цьому по закінченню дитячого саду вихованці прийдуть в школу вже підготовленими в багатьох напрямках.

    Коментарі (0)

Додати новий коментар: