logo
menu

Як вибрати приватний дитячий сад?

May 27, 2021

Коли в родині з'являється дитина — вже на перших місяцях життя в новому складі батьки починають замислюватися про майбутнє свого чада. В якому віці краще віддавати в дитячий сад, який вибрати: державний чи приватний — основні питання, на які потрібно шукати відповіді вже зараз. Як правило, в хороших центрах місця обмежені і потрапити в розпал сезону — завдання практично нездійсненне. Але як вибрати дитячий сад приватного типу, коли на ринку багато цікавих пропозицій? Якщо з державною установою визначитися досить просто — приватна вимагає поглибленого вивчення через велику кількість пропозицій.

Переваги приватних садів

  • діти перебувають під наглядом цілий день;
  • немає черг;
  • групи формуються невеликі, що дозволяє приділяти увагу кожному вихованцю;
  • сад знаходиться в екологічно чистій зоні, далеко від галасливих доріг;
  • з дітьми займаються досвідчені фахівці з вищою освітою з дошкільним ухилом;
  • будівлі зроблені з дотриманням стандартів і з екологічно чистих матеріалів;
  • сад розташований на просторій приватній території, де діти з комфортом можуть прогулюватися і відвідувати гуртки.

У приватних освітніх центрах увага приділяється дозвіллю і навчанню вихованців. Діти в колі однолітків відвідують екскурсії, творчі гуртки, спортивні секції та освітні заняття. Завдяки цьому їх світогляд стає багатшим, а коло інтересів різноманітніше. Багато дітей вже з раннього віку можуть почати займатися плаванням, футболом, тенісом, верховою їздою або творчими хобі, що в подальшому буде відмінним стартом для становлення в захопленні на професійному рівні.

Як правильно вибрати приватний дитячий садок?

Відвідування дитячого садка — важливий етап дорослішання дитини. Вона краще адаптується до нових умов, вчиться спілкуватися з однолітками, проходить дошкільну підготовку і навчається пізнавати навколишнє середовище правильно. Завдяки цьому їй стає легше проживати етапи дорослішання, адже при вступі до початкової школи дитя вже володіє необхідною базою знань. Але як вибрати дитячий садок для дитини, щоб перебування в ньому стало цікавою пригодою, а не тортурами? Насправді, визначитися з оптимальним варіантом досить просто, якщо взяти до уваги кілька критеріїв.

Професіоналізм вихователів і педагогів

Перед тим, як вибрати садок, рекомендуємо добре вивчити персонал, який буде контактувати з малюком в період вашої відсутності. На тлі державних, в приватних установах більш уважно ставляться до підбору працівників. Завдяки цьому вихованці не тільки знаходяться під наглядом досвідчених вихователів і педагогів, але і проводять час з користю для свого розвитку. В таких умовах дітям хочеться вчитися і дізнаватися щось нове, бачачи у вихователі наставника і близького друга.

Формування груп

В приватних садах групи формуються невеликі, щоб кожна дитина могла отримувати належну увагу і догляд. Завдяки цьому прохання малюка відразу буде почуте, а він сам не буде відчувати себе самотнім. За рахунок цього вихованець почуває себе в комфорті і безпеці, поки ви займаєтеся своїми справами.

Розташування дитячого садка

Перед тим, як вибрати садок для дитини, рекомендуємо вивчити територію, де він розташований. Найчастіше такі установи знаходяться в тихому районі, а під будівництво VIP садів виділяють окрему площу далеко від галасливих доріг та міської метушні. У таких місцях діти можуть в комфорті проводити час, а прогулянки на свіжому повітрі тільки підуть на користь молодому організму.

Ремонт будівель та благоустрій території

Будинок дитячого центру повинні бути з хорошим ремонтом, в процесі виконання якого використовувалися якісні та безпечні матеріали. Прийнято віддавати перевагу вапну і дереву. Такі матеріали добре підходять для всіх діток, оскільки 100% гіпоалергенні.

При цьому, доглянутість території теж грає важливу роль. Зони для навчання, прогулянок та ігор на свіжому повітрі повинні відповідати стандартам, бути чистими, огородженими і просторими. Незалежно від віку і фізичних особливостей, діткам має бути комфортно і цікаво. Тільки в такі умови їм захочеться повернутися, а проведення часу далеко від батьків не стане стресовим випробуванням на весь день.

Харчування

Раціон дитини повинен бути різноманітним і корисним, але зберігати свої смакові переваги. З цієї причини краще вибирати дитячий сад, де їжу готують за місцем, а не користуються привізною. Тільки приготовлена їжа зберігає більшу частину корисних речовин і нітрохи не гірше домашньої. Завдяки цьому дітям будуть подобатися приготовані страви, а деякі навіть відкриють для себе багато продуктів. Кухарі повинні вміти піднести дитяче меню так, щоб ненависні брокколі теж подобалися малюкові.

Наявність дошкільної освіти

Перебуваючи в центрі раннього розвитку, ваша дитина може не тільки добре проводити час під наглядом досвідчених вихователів, а й навчатися під керівництвом професійних педагогів. Програма повинна відповідати міжнародним стандартам, щоб по її закінченню вихованець мав можливість успішно розпочати навчання в школі, перебуваючи на одному рівні або вище з однолітками. Діти, які пройшли дошкільну підготовку, виявляють себе краще на уроках, адже багато дисциплін даються їм краще. Готуючись до початкової школи вони можуть писати, читати, рахувати, вчити вірші, вирішувати математичні завдання і головоломки.

Наявність гуртків

Також вибір дитячого саду повинен залежати від того, чим захоплюється ваша дитина. Багато центрів роблять ухил на спорт або творчість, а на інші види інтересів роблячи менший акцент. Але є ті, які дотримуються золотої середини, дозволяючи вихованцям знайти себе в найрізноманітніших напрямках. Дитячі гуртки для дітей несуть наступну користь:

  • сприяють соціалізації;
  • розвивають психофізичне здоров'я;
  • дають можливість самовиражатись, демонструючи власні навички;
  • виховують посидючість і відповідальність;
  • розвивають мислення, уважність, пам'ять, уяву, реакцію і фантазію.

Ці критерії допоможуть вам вибрати гідний приватний дитячий сад для вашої дитини, в якому їй буде цікаво проводити час. Ніколи не обмежуйте себе одним варіантом, а виділяйте відразу кілька, беручи до уваги не тільки ціну. Багато в чому вартість лише допомагає остаточно визначитися з дитячим садом з урахуванням ваших індивідуальних можливостей, але не визначає його якість, користь і раціональність. Під час перебування дитина повинна розвиватися, цікавитися і отримувати задоволення. В іншому випадку приватний сад втрачає свій сенс, адже завдяки різноманітності дозвілля і добре збалансованій навчальній програмі батьки зупиняють свій вибір саме на ньому.

    Коментарі (0)

Додати новий коментар: